top of page

Чернявська Ольга

Діагноз: Гіпоксично ішемічне ураження головного мозку, травма під час родів. Наслідки раннього органічногоУраження ЦНС змішаного генезу. Вроджений дефект мозолистого тіла. Атонічно-астатичний синдром. Ауто агресія. Недостатність тяжкого ступеня. Порушення соціальної адаптації.Системне недорозвинення мовлення 1 рівня. Часткова атрофія зорового нерва обох очей. Гіперметропія високого ступеня обох очей. Вроджена катаракта лівого ока.

24.05.2014 р. н.

Доброго дня. Мене зовуть Світлана. Донечку Ольга. Пробачте що звертаємося до Вас по допомогу, але іншого виходу у нас немає! Єдина донечка Ольга хворіє з народження, після важких пологів. Вже пройдений величезний тяжкий шлях до Оліного одужання, ми постійно проходимо реабілітації і це дає свої результати, але, на жаль, лікування особливих діток дуже дороге і нам не впоратися з цією турботою. Я теж інвалід 2 групи – епілепсія. Чоловік не працює, тому що ми з донькою потребуємо догляду.

У НАС ЗАРАС ПОСТІЙНО ВАЖЛИВИЙ ЗБІР. А Ваші 5-10 гривень можуть допомогти ОЛЮСІ краще Пізнати прекрасний Божий світ. Звертаємось до вас по допомогу збір коштів на лікування донечки Олі. Друзі, ми самі не впораємось, лікування для Олі важливе .

Я готова все віддати, аби тільки ОЛІЧКА ходила усе розуміла. Оля народилась 24 травня 2014 року, вага 3050, ріст 50 см. о 02:50. Мамина доня сама вміє сидіти без підтримки, хоча почала сидіти з затримкою, довго не тримала головку. Олюся інколи ходити з допомогою, а от відпустити мою руку і піти сама – не може, хіба дати два кроки по хаті. Після народження ще було виявлено косоокість лівого ока. Та в три роки катаракту лівого ока. Оля теж не може пояснити що вона хоче. Не може сама поїсти, не пояснить коли хоче їсти, та не скаже коли її щось турбує. Уже затверджено що дитина незряча, тому у Олі і глибока затримка першого ступеня. На жаль хвороба не вміє чекати. Найстрашніше коли хворіють діти і ти не можеш нічого здолати. Тому звертаємось до вас по допомогу, для донечки. Оля проходить часто реабілітацію, але у платних центрах та клініках. У Києві "Центр стимуляції мозку" вартість лікування 25 тисяч грн, оплата квартири проживання 6 тисяч грн.По три рази на рік Олі потрібно проходити лікування у таких кініках як "Козявкіна" Трускавецьк, вартість путівки 19 тис 645 грн. Проживання теж понад 5 тисяч грн. Історія нашої Сім’ї не легка на даний час мені 30 років. 24 травня 2014 року, це день який змінив життя назавжди. Від третього місяця вагітності приступи епілепсії у мене припинились, і лікарі відмовились мене кесирити, сказали що я маю родити сама, мені дали укол, і від переживання у мене стався стрес, я відключилась. Відновилась епілепсія, яка уже не проявлялась 6 місяців.

Дитину витискали (під час родів, виникла гіпоксія головного мозку, дитині придавили мозок і ліву руку, та ЦНС, і хоровий нерв, виникла часткова атрофія зорового нерва). Дуже важко відкривати завісу і переживати все знову і знову. Після народження Олі Київські лікарі Охматдиту, сказали що дитину не варто лікувати і щоб я відмовилась від дитини. Львівський Охмадит і Сокальські дитячі лікарі, їх підтримували, вони сказали як дитині виповнитися 3 роки то дитина помре. Навіть дитячий Педіатр вищої кваліфікаційної категорії, усіх цих лікарів підтримала.

Після народження ставили різні діагнози. Але ми боремося і не втрачаємо надії, але коштів уже не хватає. Олюся із затримкою почала тримати голівку, почала сідати і згодом сказала «мама». З підтримкою багатьох людей ми не втрачаємо надії. Зір Олі уже не вертається, тут основна проблема з мозком, але щоб не турбував біль у очах потрібно постійно підліковувати. Поведінка Олюсі не можливо болюча, дитина б’є кулаками себе по голові, постійно тисне очі, копає у коліна. по кінцівках ніг, і кусає уже себе за ручки, дуже погано спить.

Олю потрібно лікувати хоча б кожних три місяця. Я боюсь, мені боляче, коли на донечку і ліки не діють. Будь ласка допоможіть Олі жити без страждання і болі. Все що я хочу щоб в ОЛІ нічого не боліло, щоб дитина не страждала і не мучилась. Щоб посмішка була на її милому личку , а не біль ...біль який її заважає....біль в її очах...німе прохання в очах – «мамо що зміною...мені боляче...» Як страшно коли життя без болю залежить від грошей... Олі обов’язково потрібне лікування, процедури з ліками, уколи, і скоріш за все операція. Але війна збиває з толку. У Олі вроджено-набута катаракта (через травму очей, та мозку, під час родів). Катаракту видалили, замінивши кришталик ока. Хвороба повільно прогресуюче погіршення зору або розмитість зору перед одним чи обома очима, що виникає протягом місяців або років. Іноді пацієнти скаржаться на сяйво, особливо від фар зустрічних машин при їзді вночі, зниження кольорового сприйняття.

Часті свербіння та печіння очей. Особливості симптоматики залежать від локалізації та щільності помутніння кришталика. Захворювання, і в цьому випадку вся область кришталика зайнята помутнінням. А це дуже небезпечне захворювання, яке призводить до повної сліпоти, якщо не лікувати і не зробити операцію. Як страшно коли в тебе не вистачає коштів на лікування дитини. Страшно коли незрозумілий приступ і ти сидиш плачеш, і мовчки звертаєшся. Боже допоможи позбав мою донечку цього страшного болю. Всім дякуємо безмежно та бажаємо міцного здоров'я!. Нам потрібна ваша підтримка лікування для Олі обов’язково потрібне.


Група допомоги - Допоможемо Чернявській Олі, ПІЗНАТИ ЯКИЙ ЧУДОВИЙ БОЖИЙ СВІТ. Сокаль https://www.facebook.com/groups/HelpOlgaChernyavskaya/


Прямі контакти батьків:

svitlanka_91@i.ua Світлана (мама)

Адреса проживання: м. Сокаль, Львівська обл.


Прямі банківські реквізити:


ПриватБанк 5168 7520 1286 7977
ОщадБанк 4790 7299 5954 6318
USD 4149 4993  7017  4177 
Monobank  4441 1111 5242 8243

Рахунок для переказу закордону
CHERNYVSKA SVITLANA  Ukraine, region Lvivska, Sokal,street Heroiv Upa, building 43, flat 25
IBAN-UA073052990000026201884704733USD


Новини від мами на 21.02.24

Наразі ми отримуємо інвалідність.



Новини від мами на 27.01.24

Добрий вечір. Збір стоїть на місці уже пару місяців. Здоровя Олі нехороше, нервує і постійні проблеми з животиком та випорожненнями. Так донечка стає дорослішою, але здоров'я вкраще неміняється. Коштів на ліки та підгузки не хватає, потребуємо допомоги, та ще потрібна реабілітація.




Новини від мами на 30.11.23

Олюся активніша бадьоріша, іде за одну ручку на 5 поверх до гори. Лікування Олі потрібно обов'язково. Лікування у Трускавці у 2024 році у квітні з 29.04. по 10.05.24. 24тисячі 960гривень.




Новини від мами на 31.10.23

Доброго здоровя та мирного дня. Олюся стала трішки активніша і спокійніша, після лікування зубів та останнього лікування у Казявкіно Трускавецьк. По трішки відновлює ходу по кімнаті. Нам пропонують лікування за кордоном у Греції на три місяця але вартістю я ошалешена. 22 тисячі 426 євро. Це з проживанням. Окремо тіки купляти їжу та готовити.




Новини від мами на 23.09.23

Ми поїхали у Трускавець на лікуванння там захворіли. Запалення легенів, температура 38,7 фебрильні судоми. Три дні були у реанімації, інший час - у звичайній палаті педіатрії. Потім продовжили лікування у Трускавці. Вчора, тобто 22.09, закінчили лікування Казявкіна і нас виписали. У Олічки після лікування підвищилась трохи активація та рухи.




Новини від мами на 01.09.23

Доброго дня усім. Друзі у нас над складна ситуація. Стан Олі погіршився. Як ви знаєте на даний час ми були на лікуванні у Казявкіна, але швидка о першій ночі забрала нас у лікарню, у Дрогобич, ми у реанімаційному відділі. У Олі була температура 38,7 збилась до 37,7 і зараз Оля почала судомити та важке дихання. І рвота. Вкололи Сибазон і поставили капальницю. Підтримайте Олічку, я боюсь мені дуже страшно за дитину, приїхали на реабілітацію а виявилось з іншим. Підтримаймо Олюсю помоліться Богу, ваша підтримка зарас важлива.




Новини від мами на 12.08.23

Таких щоб аж кращих новин немає. Олюся тіки трішки менше стала нервувати, менше бити себе по голові. Весь час коли ми у хаті вона проводить на ліжку, ігрушками не бавиться. Ходить раз на день на вулиці за ручку до 20 метрів. Постійно на ліках. Не говорить. Здаємо зараз аналізи бо 16 серпня лікування зубків під наркозом у Приватній клініці Акварель. З 27 серпня лікування у клініці казявкіна у Трускавці.




Новини від мами на 11.05.23

Привіт усім. Друзі ситуація погана, стан Олі погіршився конкретно і раптово. Ліки не діють. Дитина не рухома і мовчазна, хіба якщо нервує чи плаче. Мені дуже страшно, я кожного дня бачу як Оля міняється в гіршу сторону.

🆘️Я прошу вашої підтримки помоліться за Оліне здоровя, нехай Господь допоможе дитині. І поверне життя хоча б таким як було - щоб донечка рухалась, ходила та сміялась. Нам 21 травня їхати на лікування. А Оля уже майже місяць лежить наліжку не рухома, бавитись не хоче, зачіпиш її - нервує, не спить ночам. Господи спаси помилуй і допоможи.

🆘️НА ДАНИЙ ЧАС СТАН ОЛІ СКЛАДНИЙ!

22 травня по 2 червня, у Олі має бути реабілітація у Казявкіна




Новини від мами на 28.02.23

Доброго дня. Нажаль відновити нічо не можна тільки підтримувати. Ми якраз сьогодні приїхали з лікарні. Оля і на далі б'є себе, кусає руки і копає по ногах.


Новини від мами на 16.02.23

Ми були у лікарів у Києві, у психіатра вищої категорії Харитонова Володимира Ігоровича, він сказав що у дитини можливо сталась якась психологічна травма. І сказав зробими МРТ обстеження. А 21 лютого лягаємо у Львові на стаціонар у Психоневрологічний відділ. Там і будуть обстежувати. Стан Олі дуже поганий. Дитина дуже себе б'є, не спить ночами. Крики постійно. А ось ми її вчора підстригли бо навіть не можливо розчесати кучеряві кучері.



Новини від мами на 30.01.23

Доброго дня всім. 🆘️Будь ласка підтримайте Олю, стан дитини складний. Вилікувати неможливо, але потрібно підліковувати, підтримувати. Сьогодні у нас була знову онлайн консультація з Психіатром з Києва, Харитонов Володимир Ігорович, сказав на 6️⃣лютого 2023 рік на консультацію для вирішення стану депресій ОЛІ. У КИЄВІ "КНП клінічна лікарня психіатрія 11 відділення"

Стан Олі погіршився, система мозку працює дуже погано. Консультація платна, сьогодні Татко наш поїхав по білети.

😭Люди мені трудно, я нервова сама на себе. Мене мало хто розуміє, навіть не усі рідні мене розуміють. Лікарі не хочуть надавати допомогу Олі. Львівська лікарка бачила як Оля нервується б'є себе, але все одно сказала- їхати до дому лікування має бути планове, приїхати 13 лютого.

А як терпіти ту біль дитині, з Ольою твориться неможливе дитина б'є себе постійно. Мені боляче коли вона б'є себе, а що казати уже про неї. Дитина може травмуватись.

І всі ці недоліки через травму мозку та через те, що дитину не хотіли лікувати у меншому віці.


Новини від мами на 07.01.23

Доброго дня. Вітаємо вас з Новим роком та Різдвяними святами.

Стан здоровям складний у нас з Ольою у обох. Оля дуже нервує часто б'є себе по голові, відлежала у лікарні 10 днів на Ларенготранхеїт. А після 10 січня маємо їхати у лікарню на Львів. А зарас я уже майже 6 тиждень у лікарні з переривом три дня.

Карту Ощадний Банк змінено, бо нас намагались обікрасти. 4790 7299 4205 6144


bottom of page