top of page

Шмаков Володимир

Діагноз: Ранній аутизм, мітохондріальна дисфункція

10.06.2016 р. н.

Моєму синові Володі 5 років. Він народився з родовою травмою, була гіпоксія. У 8 місяців невропатологи дали висновок "Враження цнс". І саме з 8 місяців почалася наша боротьба за майбутнє. Він пройшов кілька курсів реабілітації, приймаючи ліки. Нарешті почав говорити і у 1,6 сам пішов. У 2 роки дитина після хвороби почала деградувати. Зникали слова, поведінка змінювалася на очах у найгірший бік. У 3 роки дали інвалідність з підгрупою А: Ранній аутизм». Тобто дитина потребує догляду. Я була в розпачі. Нарешті нам порадили генетика, і в 4 роки ми пройшли обстеження. Наразі Вова ще і пацієнт центру генетики у Харкові. Лікування та обстеження дуже дорогі, але дитина почала прогресувати. Зараз Вова починає говорити, знає букви та цифри. Це тішить, але дуже дуже, бо сама вихову сина. А лікування у генетика потребує багато коштів — це і обстеження (лактат, піруват, засвоюваність вітамінів, амінокислоти), ліки, спецхарчування. Причому хлопчик має бути постійно на безглютеново-безлактозній дієті, приймати ліки теж постійно. Саме тому прошу допомоги. Самій фінансово дуже тяжко лікувати таку дитину.


Контакти батьків:

+380675207254 Марина (мама)


Адреси проживання: м. Кропивницький


Прямі банківські реквізити:

Укрсиббанк 5354 3230 2288 3091
Довган Марина Вікторівна (мама)

Новини від мами на 25.10.21

Я поки що тимчасово припинила давати йому виписані генетиком препарати. Було погіршення стану (синдром розтягнутого кишківника). Гастроентеролог до обласної лікарні направила до Харкова, до генетичного центру. Без аналізів поки що нічого сказати не може. Аналізи – близько 6 тисяч. А ми того місяця тільки за ферменти і вітамін С ліпосомальний 2 500 віддали. Поки зупинилися на ферментах, вітаміні С, вітамелантонін для сну та дієта (безлактозна та безглютенова). Великих змін поки не бачу, дуже відстає, але й регресу немає, помітний прогрес. Займаємось щодня. Йому подобається. Їздимо в парки, дитячі ігрові центри, майданчик біля двору. Поки що так). Плануємо МРТ зробити до Нового року. Ще нічну електроенцефалограму рекомендують зробити, але боюсь, що не вийде. Дуже сенсорно чутливий. Дякую, що цікавитеся і турбуєтеся❤️


Новини від мами на 11.08.21

Нині Вова трохи захворів, схожий на ГРВІ. Але вже йде на виправлення. Більше інформації на моїй сторінці у фейсбуці. Я там майже щодня пишу, як займаємось, рекомендую методики розвитку, є фото з реабілітації, лікування у лікарнях.

bottom of page